Schoonmaken met soda – de winnende tips!

Soda kan voor ontzettend veel schoonmaakklussen ingezet worden. Dat bleek wel uit de honderden schoonmaaktips met soda die we ontvingen voor de Schoonmaken met soda-wedstrijd. De winnaars zijn gekozen door soda-expert en Tricel productmanager Bob & soda-koninging en poetsqueen Marja Middeldorp. Benieuwd wat de winnaars als schoonmaaktip ingezonden hadden? Je leest ze hier!

Schoonmaken met soda-tip van Ilona: Cataway soda

“Tricel Soda is het beste middel om kattenurine uit de bank te halen en meteen heel je bank te reinigen! Strooi de soda op de plek waar je kat heeft geplast (grove soda) en maak daar omheen met een vochtige doek de rest van de bank nat. Strooi ook hier de soda overheen (fijne soda). Laat het ongeveer een uurtje, max. 2 uur (afhankelijk hoeveelheid urine) intrekken en zuig alle soda op met de stofzuiger. Ga daarna met een vochtige doek over alle oppervlakken en laat de bank opdrogen. De geur van de urine is verdwenen en je gehele bank wordt gereinigd.”

Schoonmaken met soda-tip van Patricia: Vingers op keukenkastjes verwijderen

“Ik heb een nieuwe matte keuken. En wat is de ellende? De vingerafdrukken willen er niet af met een normaal sopje. De tip: twee emmertjes met water en twee doekjes, voor elke emmer een. In de ene emmer soda uit een zakje en een doekje en de andere emmer schoon water. Eerst de kastjes schoonmaken met soda-water en dan met het andere doekje na doen met het schone water. Dan droog maken met een theedoek. Zijn ze erg hardnekkig, de vingerafdrukken, dan nogmaals het hele proces herhalen. Werkt super goed!!”

Schoonmaken met soda-tip van John: Blinkende oven

“Het schoonmaken van de oven is een rotklus maar nu heb ik DE tip! Verwarm de oven voor op 250 graden. Vul een ovenschaal met water en voeg hier een kopje soda aan toe. Zet dit in de oven en laat dit minimaal 30 minuten staan (oven niet uitzetten). Laat de oven afkoelen tot een lauwe temperatuur en houd de deur dicht. Haal de schaal uit de oven en veeg de oven schoon met een vochtige doek. Voilà! Het vocht en soda maken de aangekoekte vlekken zacht en ontvet, waardoor je makkelijk het vuil weg veegt. Extra tip voor een frisse geur: doe ook een scheut citroensap in de ovenschaal.”

Schoonmaken met soda-tip van Marianne: Zo blijft de (te winnen) picknicktafel als nieuw

“Maak een sopje van 3 eetlepels soda, een schep groene zeep en 5 liter water. Los de soda op. Verdeel het mengsel met een borstel over de “vervuilde” of groen uitgeslagen picknicktafel. Laat het een kwartiertje intrekken. Veeg daarna het meubel met een schone borstel af en spoel de tafel daarna af met schoon water. De tafel is weer als nieuw.”

Schoonmaken met soda-tip van Marloes: Colaatje-soda

“Mijn toilet zat flink verstopt dat was niet top, alles al geprobeerd…. Hoe loste ik dit nou op? Toen kwam ik op een idee, ik nam een zak Tricel soda uit de supermarkt mee! In een emmer roerde ik een paar eetlepels en een flinke scheut cola door elkaar en hup schuimen maar. Deze massa gooide ik in het toilet en het borrelen begon, waardoor alle troep eindelijk weglopen kon. Oh, wat was ik blij. Dit is dan ook een geweldig handige tip van mij! Groetjes van Tricel-soda fan Marloes.”

Bovenstaande vijf schoonmaken met soda-tips zijn beloond met de hoofdprijs: een houten picknicktafel en een pakket schoonmaakmiddelen van Tricel.

Ook waren er nog vijf tips uitgekozen door Bob en Marja, die absoluut ook een prijs verdienden. Onderstaande schoonmaaktips ontvingen daarom een schoonmaakpakket van Tricel mét duurzame schoonmaakaccessoires, zoals handige schoonmaakdoekjes, een ramenwisser en een geinig plumeautje.

 

Schoonmaken met soda-tip van Lucie: Schone sneakers met soda

“Iedereen die sneakers draagt kent de frustratie als ze, vooral de hagelwitte, er na een wandeling in het park al niet meer brandschoon uitzien. Tip: een theelepeltje soda oplossen in een halve liter warm water, met een zachte borstel en dit sopje het vuil eraf borstelen en daarna met een vochtige doek afnemen. Even laten drogen en ze ogen weer als nieuw!”

Schoonmaken met soda-tip van Roeland: When all fails, try this

“Je kent het wel, die aangekoekte vette bakplaat in je oven. Niks werkt, behalve soda! Goed je bakplaat in de soda zetten. Klein beetje water er overheen en 10 minuutjes laten intrekken. Dan zachtjes met een schuurspons de vettigheid er afpoetsen en klaar is Kees.”

Schoonmaken met soda-tip Jetta: Weg met muffe luchtjes in je kussens/matras

“Het zijn 2 tips in 1. Nu het voorjaar voor de deur staat wil je graag weer genieten van je balkon/tuin. Waarschijnlijk hebben je tuinkussen heel de winter ergens in een bak of kast gelegen en zijn ze muffig gaan ruiken. Leg ze op een zonnige dag uit de zon in je tuin neer en strooi er royaal soda overheen. Laat dit een aantal uurtjes erop zitten en zuig het daarna op met je stofzuiger. De muffe luchtjes en vocht zijn nu weg. Dit doe ik 1x per maand ook met mijn matras.”

Schoonmaken met soda-tip van Dianne: Magic Doggy

“De mand van de hond EN het kleed, want we hebben vast niet de enige hond die half in en half uit de mand ligt. Maar goed, die hond eet botjes.. Nou ja eet… hij laat ze verdwijnen..! Eerst kauwt hij nog op een stuk bot, maar als je even niet oplet, weg bot… MAGIC!! Jammer dat het bottenkwijl niet magic weg is, maar zich aankoekt aan mand en kleed. Je witte kleed heeft opeens na een aantal maanden botjes kauwen een wazige gele gloed. Maak van soda en citroensap een papje en wrijf het met sponsje goed over en in de vlekken, laat daarna intrekken en maak het met een  vochtige microvezeldoek schoon. Even de stofzuiger eroverheen en voilà schoon. Dat is pas echt magic! En de doggy? Die kan heerlijk slapen in zijn mand, heb je geen kin… eh, hond meer aan.”

Schoonmaken met soda-tip van Nelly: Blinkende afzuigkapfilters  

“Vul een emmer met heet water en doe er soda in met een beetje afwasmiddel. 10 minuten laten weken, doekje erover en ze shinen weer! Het lijkt wel een wondermiddel, geen geschrob om de vettigheid weg te krijgen. Tussendoor lekker zitten met een kop koffie en soda doet zijn werk, heerlijk!”

Wil je nog meer tips over schoonmaken met soda? Lees dan Wat kun je allemaal schoonmaken met soda deel 1 en Wat kun je allemaal schoonmaken met soda deel 2.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *