Soda als schoonmaakmiddel: tijdloos, duurzaam, veelzijdig en voordelig

Het veelzijdige en duurzame schoonmaakmiddel soda kent een lange geschiedenis.
Wist je bijvoorbeeld dat de oude Egyptenaren al een (voorloper van) soda gebruikten om vuil en vlekken te verwijderen?
Ook de Romeinen gebruikten een soort soda. Daarmee maakten ze hun openbare badhuizen schoon. Marja Middeldorp – onze poetskoningin en groot fan van soda – schreef een prachtig artikel over de geschiedenis en het gebruik van soda.

Het grappige is dat soda dus écht een rijke historie heeft. De meeste mensen kennen soda anno nu als “dat schoonmaakmiddel dat mijn oma altijd gebruikte”.
Vroeger had elke huisvrouw de combinatie van zand, zeep en soda in de keuken. Die zaten in kleine emaillen bakjes, naast elkaar en werden gebruikt voor ongeveer alle schoonmaakklussen.

En soda blijft onverminderd populair. Juist nu we zo bezig zijn met het milieu en duurzaam leven, kunnen we dankzij soda ook duurzaam poetsen. Soda is echt een zeer veelzijdig schoonmaakmiddel. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar alle tips die we van onze klanten kregen: wat kun je allemaal schoonmaken met soda deel 1 en wat kun je allemaal schoonmaken met soda deel 2.

Naast tijdloos, duurzaam en veelzijdig is soda ook nog eens een heel voordelig schoonmaakmiddel. Voor iets meer dan een euro heb je al een zak Tricel soda. Voor het maken van een sopje met soda heb je maar een beetje nodig. Vaak zijn twee eetlepels soda in een emmertje water al genoeg om alledaagse schoonmaakklusjes mee te doen!

Wil je nog meer tips om schoon te maken met soda? Volg Tricel op social media en blijf altijd up-to-date!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *