Wat kun je allemaal schoonmaken met soda?

Wat kun je allemaal schoonmaken met soda? Nou, een heleboel!

schoonmaken met soda

 

Wat kun je allemaal schoonmaken met soda? Nou, een heleboel! Dat blijkt wel uit de vele soda-schoonmaaktips van onze klanten. Hun tips reiken zelfs nog veel verder dan alleen schoonmaken met soda. Zij gebruiken soda voor nog veel meer doeleinden. Benieuwd waarvoor? En ook naar wat je allemaal kunt schoonmaken met soda? Lees dan alle sodatips!

Een stralend boeket bloemen met soda

Lucie legt uit dat een prachtig (lente)boeket pas echt staat te stralen in een glazen vaas die eerst schoongemaakt is met soda. Het ziet er niet alleen mooier uit, de bloemen gaan dan ook nog eens extra lang mee. Soda maakt de vaas niet alleen schoon; soda ontsmet hem ook meteen. Extra prettig voor de verse snijbloemen.

Hoe je de vaas goed schoonmaakt met soda wordt uitgelegd door Anne: doe wat soda in de vaas en vul ‘m met warm water. Haal de (afwas)borstel erdoor en giet de vaas leeg. Spoel daarna nog een keertje na met water. De hoeveelheid soda is afhankelijk van de grootte van je vaas. Meestal volstaat een flinke eetlepel soda voor deze schoonmaakklus.

De witte was witter dan wit met soda

Als de jongens van Alie naar judo zijn geweest, zijn hun witte pakken niet zo wit meer door al het liggen en kruipen in de gymzaal. Om de judopakken witter dan wit te krijgen voegt Alie een schepje soda aan de was toe. Dit kun je gewoon in het waspoederbakje doen. Bovendien is een schepje soda goed om kalk in de wasmachine tegen te gaan.

Gebruik je net als Ramona een wasbolletje voor je was? Doe dan het schepje soda samen met het wasmiddel hierin en wassen maar. Ook Greet geeft aan dat een schepje soda bij de witte was zorgt voor een smetteloos resultaat.

 

Soda bij voetklachten en blaren

Een voetenbadje maken met soda is de tip van Willy. Je krijgt er schone voeten van én het helpt tegen heel veel voetklachten. Dat is iets wat Ylse ook tipt. Bij voetblaren je voetjes lekker laten weken in een soda-voetenbadje.

Met soda de badkamer en het toilet poetsen

Een voetenbadje met soda is niet de enige tip van Ylse. Ze gebruikt soda voor heel veel schoonmaakklussen. Ze maakt een papje van water en soda om de badkamer en het toilet blinkend schoon te krijgen. Of ze lost wat soda op in een emmer water en gebruikt het om alles lekker te ontvetten. Ook de wasmachine en vaatwasser laat ze geregeld even draaien met soda erin, om beide machines krachtig te reinigen.

Lees ook: voegen schoonmaken in de badkamer met soda

Duurzaam schoonmaken doe je natuurlijk met soda

Soda is een veelzijdig en duurzaam schoonmaakmiddel. Wat kun je zoal schoonmaken met soda? Annet zegt soda voor het schoonmaken van zo ongeveer alles te gebruiken. Dat kan zeker als je met soda zelf allesreiniger maakt. Marja Middeldorp heeft al eens uitgelegd hoe je zelf allesreiniger maakt met soda: per liter (lauw) water 1 eetlepel soda toevoegen. Peter maakt ook zelf allesreiniger, met soda en schoonmaakazijn. Hiervoor voegt hij een schep soda en een scheut schoonmaakazijn toe aan kokend water. Laten afkoelen, een lege fles ermee vullen en je hebt volgens hem de ideale allesreiniger.

Nog meer schoonmaaktips met soda

De komende tijd plaatsen we regelmatig een blog met een aantal binnengekomen schoonmaaktips. Stond jouw tip nog niet in deze blog? Niet getreurd, want in de volgende blogs verzamelen we weer nieuwe schoonmaaktips met soda. Hou onze website of social media dus in de gaten voor de volgende soda-update!

Wil jij ook jouw schoonmaaktip met soda insturen? Doen, hoor! Je maakt dan kans op 1 van de 5 picknicktafels, met een Tricel schoonmaakpakket. Inzenden kan nog t/m 20 juni 2023 via dit wedstrijdformulier. Heel veel succes!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *