Soda tips

Ontharden met Tricel Soda

ONTHARDEN
Soda heeft een wateronthardende eigenschap. Giet een 1/2 kopje soda in het wasmiddelenbakje en een schep in de trommel van de wasmachine. Laat de machine leeg draaien op 90 graden. Door de wateronthardende eigenschap wordt kalkaanslag in de machine voorkomen. (let op; gebruik geen soda in een aluminium trommel)

 

 

Ontstoppen met Tricel Soda

ONTSTOPPEN
Gebruik grof soda om je gootsteen te ontstoppen. Strooi soda over de afvoer en spoel het vervolgens na met kokend heet water. Indien nodig het proces (meermaals) herhalen.

 

 

Neutraliseren met Tricel Soda

NEUTRALISEREN
Strooi grof soda onderin de afvalcontainer, de kattenbak of op de afvoer om vieze geurtjes te verwijderen.

 

 

Groene aanslag verwijderen met Tricel Soda

GROENE AANSLAG
Los 2 kg soda op in een liter kokend water en vul het daarna aan met 9 liter koud water. Uitgieten over de groene aanslag en 2 dagen laten intrekken. Daarna kun je de aanslag met de tuinslang makkelijk verwijderen. Is de aanslag hardnekkig? Dan eerst met de bezem erover.

 

 

Tricel Soda als allesreiniger

ALLESREINIGER
Voor de dagelijkse schoonmaakklussen. Los soda op in een emmer met water en je kunt beginnen met reinigen (1 eetlepel per liter). Geschikt voor vloeren, wandtegels, oven etc.

 

 

Ontvetten met Tricel soda

ONTVETTEN
Ontvet je oven door deze schoon te maken met een hete, sterke soda oplossing. Reinig je barbecue door deze in een hete soda oplossing te laten weken.

 

Meer tips en informatie over Tricel Soda vind je in deze brochure.