Marja Middeldorp maakt vieze voegen schoon met Tricel Soda!

Marja maakt voegen schoon met soda

Stralend schone voegen met soda

Misschien wel één van de meest gestelde vragen die ik altijd krijg van jullie: “Hoe maak ik de voegen in mijn badkamer mooi schoon?” Tja schone voegen, het is een klus waar iedereen wel mee te maken krijgt in huis. Mijn oplossing: soda.

Waarom worden onze voegen vies? Dat komt met name door de combinatie van zeepresten, water en bacteriën. We douchen ons lekker met een heerlijk geurende douchegel of zeep. Alles spettert op de muren. We drogen ons af, hangen onze handdoek op en gaan weer vrolijk verder met de dingen die we moeten doen. Maar ondertussen gaan bacteriën aan het werk.

Ideale voedingsbodem

Als we niet meteen onze tegels of wanden schoonmaken en drogen wordt het een ideale voedingsbodem voor bacteriën. Die kunnen ongestoord hun gang gaan en eten hun buikje rond aan alles wat achterblijft. Dit zorgt uiteindelijk ook voor die gelige of oranje kleur die bij deze aanslag achterblijft. Een bron van bacteriën is dus de boosdoener.

De oplossing van dit probleem

Beste zou natuurlijk zijn om meteen na het douchen of baden alles schoon en vooral droog te maken. Voegen zijn broos en nemen veel vocht op. Met de warme omgeving en weinig frisse lucht blijft het vochtig en gaan bacteriën snel aan de slag.
Maar ja, laten we eerlijk zijn, de meeste van ons hebben daar echt niet de tijd voor. Dus moeten achteraf met een oplossing komen. Gelukkig is die oplossing niet heel ingewikkeld. Ook is de oplossing vriendelijk voor ons en het milieu. Geen nare chemische spulletjes, maar gewoon ouderwets vertrouwde soda.

Dit heb je nodig

  • Tricel soda
  • Een sponsje
  • Warm water
  • Een borstel
  • Huishuidhandschoenen

Voegen schoonmaken doe je zo

Maak een papje van soda en warm water. Vervolgens kun je dit mengsel met een sponsje op je voegen deppen. Laat dit een halfuurtje intrekken, zodat de soda goed zijn werk kan doen. Hierna neem je een borstel en heet water om de soda van de voegen af te spoelen. Borstel zacht over de voegen terwijl je hier het hete water langs laat lopen. Als je dit stap voor stap doet, zul je zien dat je voegen weer prachtig schoon worden! Droog tot slot je muren goed af met een zachte doek. En zo makkelijk is het dus. Weg met die bacteriën!

Bestel Tricel fijn soda online

Tricel soda is verkrijgbaar in elke supermarkt. Maar je kan Tricel soda ook gemakkelijk en snel online bestellen in de webshop van Klok.

Schrijf je in voor onze nieuwsbriefGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *