Neutraliseer nare luchtjes in je container met Tricel Soda

Nare luchtjes neutraliseren met soda

Neutraliseer nare luchtjes in je container met Tricel Soda

Last van een vieze lucht in je container? Met Tricel grof soda ben je hier zo weer van af. Vooral in de zomer kun je last krijgen van stank en ongedierte bij je gft-bak (biobak). Maar wat kun je doen tegen de geur van rottende etensresten of een madenplaag rond je bak?

Dankzij fijn tuinafval, zoals bladeren, blijft je gft-bak schoner en droger. Zonder tuinafval is het gft-afval vochtiger en geeft sneller stankoverlast. Dat is in steden een groter probleem door kleinere tuinen en minder stankhindervrije plekken voor de bakken. Naast fijn tuinafval kun je ook andere dingen doen om de bak schoon en droog te houden.

Voorkom stank en maden

Gooi etensresten, vis en vlees in de bak die het eerst geleegd wordt. Je kunt ze eventueel verpakken in een krantenpagina of biologisch afbreekbare afvalzak. Vliegen komen af op etensresten, vlees en vis om daar hun eitjes te leggen. Schillen en groente- en fruitresten zijn minder gevoelig voor geuroverlast en kunnen dus wel altijd in de gft-bak. Laat de bak bij iedere inzamelronde legen, ook als deze niet helemaal vol is. Zet de container op een zo koel mogelijke plek uit de zon.

Maak je gft-bak regelmatig schoon

Om nare luchtjes te voorkomen is het belangrijk om de container na het legen regelmatig schoon te maken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld kokend water en een mengsel van Tricel soda of Tricel zachte zeep.

Neutraliseer nare luchtjes met Tricel soda

Strooi nadat je de container hebt gereinigd 1 kg  soda onder in de container. De soda absorbeert de vieze luchtjes.

Tricel soda is mild en milieuvriendelijk

Tricel soda is een mild en milieuvriendelijk schoonmaakmiddel en zuinig in gebruik. Je hebt maar een kleine hoeveelheid nodig voor een groots effect. Dit maakt Tricel Zilver Soda ook nog eens goedkoper dan andere schoonmaakmiddelen. Tricel soda is een onmisbaar product in huis.

Bestel Tricel soda en Tricel zachte zeep online

Tricel soda en Tricel zachte zeep is verkrijgbaar in elke supermarkt. Maar je kan Tricel soda en Tricel zachter zeep ook gemakkelijk en snel online bestellen in de webshop van Klok.

Schrijf je in voor onze nieuwsbriefGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *